Bouterse roept op tot eenheid en productie


bouterse_aanhang_menigtePARAMARIBO - “Alle neuzen moeten dezelfde kant opwijzen”. Dat is de ‘opdracht’ die president Desi Bouterse had in het kader van de 34ste herdenking van de staatsgeep van 25 februari 1980. Bouterse onderkent dat er momenteel hier en daar wat onenigheid is over tal van zaken die gerelateerd zijn aan zijn beleid, maar zaak is volgens hem dat die bijgelegd worden en …

Suriname als land moet blijven produceren. “We hebben geen tijd om met elkaar te vechten.” Hoewel vaak, naar inziens van de president, een ander beeld wordt geschetst is de productie van Suriname tijdens zijn regeerperiode toegenomen.

Met uitzondering van het aantal schoollokalen dat er is gebouwd, noemde hij geen andere cijfers. Zaak is volgens hem wel dat er een dusdanig netwerk is aangelegd dat ongekend is voor Suriname. Het gaat om onder andere ontsluiting van gebieden, toegang tot drinkwater en elektriciteit en de verbetering van de kwaliteit van gezondheidszorg en onderwijs.

Deze elementen zijn volgens de president de belangrijkste factoren om de meest kostbare natuurlijke hulpbron van Suriname te ontwikkelingen: de mens. “De belangrijkste hulpbron van Suriname is de ontwikkeling van de Surinaamse mens. Vandaar dat wij zoveel aandacht besteden aan onderwijs”, zei de president dinsdag op het Revoplein aan de Waterkant.

Vandaar dat hij heeft besloten om de departementen van Onderwijs en Volksgezondheid te depolitiseren. “Anderen hebben geprobeerd dit belachelijk te maken.” De president stond in zijn toespraak vaak stil bij productie en eenheid en legde verbanden tussen beide factoren die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een land.
Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

U mag de HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>